Bestemming > Spanje

Barcelona

vanaf € 179

Schoolreis Barcelona Vliegreist

4-daagse vliegreis Barcelona

vanaf € 198,-

Schoolreis Barcelona Touringcarreis

5-daagse touringcarreis Barcelona

vanaf € 179,-  


KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Barcelona graag geheel vrijblijvend een offerte op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw reis naar Barcelona!


Schoolreis Barcelona Vliegreiszomaar een idee voor uw vliegreis naar Barcelona....


eerste reisdag:

Vanaf Amsterdam Schiphol, Rotterdam, Eindhoven of Brussel vliegt u met een rechtstreekse vlucht naar Barcelona. Vanaf Eindhoven, Maastricht, Brussel, Charleroi of Weeze kunt u met een rechtstreekse vlucht naar Girona vliegen. Indien gewenst verzorgen wij uw transfer naar de luchthaven. Wij zoeken voor uw groep de meest gunstige verbindingen en tarieven!

Vanaf de luchthaven in Barcelona of Girona kunt u per touringcar naar uw ho(s)tel of per lijndienst shuttlebus naar het centrum van Barcelona reizen.

Maak na aankomst alvast een eerste wandeling door de hoofdstad van de trotse Catalanen, ingeklemd tussen de Montjuïc, Tibidabo en de Middellandse Zee. Daar waar Columbus nabij de haven uitkijkt over de architectonische meesterwerken van de briljante Gaudí. Nog tijd over? Bezoek dan één van de vele interessante musea in Barcelona: zoals het  Museu Picasso of het techniek museum CosmoCaixa.  En aansluitend genieten van een lekker tapas diner!

een dag in Barcelona:

Hoeveel dagen u in Barcelona blijft bepaalt u natuurlijk zelf! Voor uw Catalaanse ontdekkingstochten informeren wij u graag over openingstijden en speciale toegangsregelingen voor (school- en studenten) groepen!

Barcelona per fiets verkennen? Dat kan, tijdens onze "Highlights Biketour Barcelona! Een afwisselende rondrit onder leiding van Nederlands of Engels sprekende gidsen langs alle hoogtepunten in het centrum van Barcelona.

Reis 's middags eens per metro naar Plaza de Espanya. Hier begint "de beklimming" van de Montjuic (wilt u niet wandelen, neem dan op uw gemak de funicular) . U loopt eerst naar het bovenaan de trappen gelegen Palau Nacional en vervolgens naar Pueble Espãnol, het Spaanse Dorp. In dit fraaie openluchtmuseum wandelt u in een vogelvlucht langs de meest karakteristieke bouwwerken uit diverse Spaanse regio's. Vanuit Pueble Espãnol vervolgt u de beklimming naar het Olympisch Stadion en aansluitend naar het Castell, hoog op de top van de berg. Vanaf het Castell heeft u een fraai uitzicht over Barcelona en de Middellandse Zee. Voor een unieke terugreis naar het centrum neemt u de Teleférico: in de kabelbaan zweeft u over de haven terug naar het centrum.


een dag vanuit Barcelona:

Wilt u vanuit Barcelona een dag "naar buiten," maak dan een excursie naar bijvoorbeeld Montserrat het beroemde, hooggelegen Benedictijner Klooster met de Zwarte Madonna. Combineer Montserrat met een excursie naar een Bodega, één van de wijnhuizen in het hart van de Penedés. Of kies voor een excurisie naar Tarragona, de prachtige oude havenstad aan de Costa Dorada. Of wellicht toch een excursie naar Girona met haar imposante kathedraal en oude stadsmuren en Figueres met een bezoek aan het Theatermuseum van Salvador Dali!

Wij reserveren graag voor uw groep een touringcar voor een onvergetelijke dagtocht!

laatste reisdag:

Afhankelijk van de door u gekozen vluchttijden kunt u ook de laatste reisdag nog op ontdekkingstocht door Barcolena. Maak een wandeling door fascinerende wereld van het Modernisme van Antoni Gaudi met een bezoek aan de Sagrada Familia, Parc Güell en La Pedrera.

Of bezoek dé voetbaltempel van Spanje: Nou Camp! U bezoekt o.a. de kleedruimtes, eretribune, persruimte en het museum van de FC Barcelona.

Per shuttlebus of met een door ons voor uw groep gereserveerde touringcar vertrekt u naar luchthaven Barcelona of Girona. Aansluitend terugreis per lijndienst naar Amsterdam Schiphol, Rotterdam, Eindhoven, Maastricht, Weeze, Brussel of Charleroi. Indien gewenst verzorgen wij tevens de transfer naar uw woonplaats.

Schoolreis Barcelona Parc Güell

zomaar een idee voor uw touringcarreis naar Barcelona....

1e reisdag:

In de loop van de middag vertrekt u vanuit Nederland naar Spanje. U rijdt via de route Luxemburg, Lyon, Nimes, Narbonne en Girona naar Barcelona. Een lange, maar afwisselende rit!

2e reisdag:

Aan het begin van de ochtend arriveert u in Barcelona en kunt u meteen een hele dag op ontdekking in de Catalaanse hoofdstad.

In plaats van rechtstreeks naar Barcelona te rijden, kunt er ook voor kiezen om onderweg een bezoek te brengen aan Figueres, gelegen aan de voet van de Pyreneeën. Om ca. 10.00 uur arriveert u in de geboortestad van de fascinerende surrealistische kunstenaar Salvador Dali. Op de resten van het vroegere stadstheater werd het Teatro Museo Dali gebouwd. Het bezoek aan het museum met de belangrijkste werken van de grootmeester, ervaar je als een verrassende ontdekkingsreis door het surrealisme van Dali. Na het bezoek aan Figueres rijdt u naar uw ho(s)tel in Barcelona of de gezellige badplaatsen Calella, Santa Susanna of Malgrat de Mar, gelegen aan de Costa del Maresme. En wellicht maakt u hier na aankomst een flinke strandwandeling, organiseert u een beachvolleybal toernooi of ga gewoon lekker lang uit op het strand liggen: Vamos a la Playa.

Maakt u niet de stop in Figueres, dan kunt u 's ochtends direct op verkenning door Barcelona tijdens een stadswandeling (desgewenst met gids) door de El Barri Gotic, de Gotische wijk van Barcelona. Op een vrij klein gebied vindt u de prachtige monumenten uit Gotische en Romaanse tijd: o.a. de Kathedraal met zijn fraaie kloosterhof en het Plaza del Rei, het mooiste plekje van het oude Barcelona.

Na de wandeling loopt u (hoewel, het zal wel slenteren worden!) over de altijd drukke en gezellige Ramblas naar het Columbus Monument. Maak ook zeker even een stop in La Boquera: een kleurrijke, overdekte markt. Achterin de markt vindt u Restaurant La Gardua, waar wij voor uw groep een heerlijke lunch of diner kunnen reserveren. Langs de ontelbare straatartiesten en terrasjes vervolgt u de Ramblas naar het Columbus Monument: in de gietijzeren zuil kunt u met de lift naar het 60 meter hoge plateau: prachtig uitzicht over de stad en de haven.


's Middags gaat u per metro naar Plaza de Espanya. Hier begint "de beklimming" van de Montjuic (wilt u niet wandelen, neem dan op uw gemak de funicular) . U loopt eerst naar het bovenaan de trappen gelegen Palau Nacional en vervolgens naar Pueble Espãnol, het Spaanse Dorp. In dit fraaie openluchtmuseum wandelt u in een vogelvlucht langs de meest karakteristieke bouwwerken uit diverse Spaanse regio's. Vanuit Pueble Espãnol vervolgt u de beklimming naar het Olympisch Stadion en aansluitend naar het Castell, hoog op de top van de berg. Vanaf het Castell heeft u een fraai uitzicht over Barcelona en de Middellandse Zee. Voor een unieke terugreis naar het centrum neemt u de Teleférico: in de kabelbaan zweeft u over de haven terug naar het centrum.

Aan het begin van de avond gaat u naar uw ho(s)tel in Barcelona of uw hotel aan de Costa Brava. Blijft u in Barcelona, dan kunnen wij 's avonds voor uw groep een flamenco voorstelling reserveren (indien gewenst voorafgaand door een diner) in Tablao Cordobes, de show wordt gezien als één van de beste flamenco shows van Spanje!


3e reisdag:


Barcelona per fiets verkennen? Dat kan, tijdens onze "Highlights Biketour Barcelona! Een afwisselende rondrit onder leiding van Nederlands of Engels sprekende gidsen langs alle hoogtepunten in het centrum van Barcelona.

Of kies voor één van onze themaprogramma's
Themaprogramma Natuur en Techniek: met een bezoek aan: CosmoCaixa,  het nieuwste wetenschapsmuseum van Spanje, waar je op interactieve wijze in aanraking komt met de wetenschap. Hoogtepunten zijn de Geologische Muur, het regenwoud van de Amazone en het planetarium. De Jardí­ Botànic:  een wandeling door het in 1999 geopende park is gelijk aan een botanische wereldreis. En met L'Aquàrium Barcelona:  het grootste aquarium van Europa gelegen bij Maremagnum in de oude haven van Barcelona.

Schoolreis Barcelona Sagrada Familia

Themaprogramma CKV Gaudí, architect van God: uw bezoek aan Barcelona is niet compleet zonder een wandeling door de fascinerende wereld van het Modernisme van Antoni Gaudi. Bezoek de kathedraal Sagrada Familia, het meesterwerk van Gaudí­. Gaudí­ ligt begraven in de crypte van de kathedraal. Aansluitend bezoekt u La Pedrera (Casa Mila) met haar prachtig golvende gevel. Even verderop in de Passeig de Gracia kunt u het kleurrijke appartementengebouw Casa Batilla bezoeken. Reserveer uw bezoek aan La Pedrera en Casa Batilla tijdig bij ons! Het sluitstuk van uw Gaudí­ tour is uw bezoek aan Parc Güell. Het is als een wandeling door een sprookjestuin met wonderlijk gevormde trappen en fonteinen én met als hoogtepunt de lange, kleurrijk betegelde bank.


Schoolreis Barcelona Museum

Themaprogramma CKV, Barcelona Museumstad: kunstschatten zijn er in de musea van Barcelona voldoende te ontdekken. In volgende musea reserveren wij graag uw bezoek, Museu Picasso: het museum herbergt de belangrijkste collectie van werken uit zijn jeugd en vormingsperiode. MACBA:  het Museum voor Moderne Kunst van Barcelona exposeert op verrassende wijze haar collectie gericht op werken uit de tweede helft van de 20e eeuw. Fundació Joan Miró:   prachtig gelegen in het Parc de Montjuïc en toont een uitgebreide collectie van de schilder en graficus.

Na een intensief dagprogramma is het tijd voor ontspanning. Stap in één van de vele tapasbars binnen om te genieten van een enorme variëteit aan heerlijke tapas. En daarna gezellig ronddolen over de Ramblas, een terrasje op Plaza del Rei of naar Maremagnum in de oude haven Port Vell: een geliefd uitgaanscentrum met tal van bars, restaurants en winkeltjes. Verblijft u in een hotel aan de Costa del Maresme dan is het 's avonds volop genieten van het Spaanse nachtleven in een van de discotheken. Wij verzorgen desgewenst uw combiticket voor entree, drankjes én een "cool T-shirt!"

U kunt deze dag natuurlijk ook kiezen voor een excursie buiten Barcelona:

Montserrat: bezoek aan het beroemde Benedictijner Klooster met de Zwarte Madonna, majestueus gelegen tussen de hoge, vreemd gevormde rotsen. Aansluitend een bezoek aan een Bodega:  uw excursie naar Montserrat is goed te combineren met bezoek aan een wijnhuis in het hart van de Penedés.

Tarragona:  de prachtige oude havenstad aan de Costa Dorada was ooit de belangrijkste Romeinse nederzetting op het Iberisch Schiereiland. Ontdek het Romeinse verleden en wandel over de oude verdedigingswallen naar het imponerende Amfitheater.

Port Aventura: op een uurtje rijden van Barcelona, tussen Tarragona en Salou, vindt je het fantastische pretpark Port Aventura met een groot aantal attracties waaronder een aantal zeer indrukwekkende achtbanen en een zwemparadijs annex waterpark!

Schoolreis Barcelona Nou Camp
4e reisdag:

Nog een volle dag in Barcelona, voordat u 's avonds per nachtrit terugreist. Een paar ideeën voor deze laatste dag:

Nou Camp:  een bezoek aan de beroemdste sporttempel van Spanje. U bezoekt o.a. de kleedruimtes, eretribune, persruimte en het museum van de FC Barcelona.

Boottocht:  ontspannen varen op de Middellandse Zee, langs de kust van Barcelona en door de haven. Voor een gezellig afscheidsdiner reserveren wij voor uw groep een diner in Restaurant El Convent, gelegen nabij de Ramblas. Om 20.00 uur vertrekt u vanuit Barcelona naar Nederland.

Costa Brava Actief:  na alle cultuur in Barcelona zin in een sportief dagje? Volop keuze met ons Costa Brava Actief programma: mountainbike tour, boogschieten, challenge parcours of teambuilding!

Nadat u het bezoek aan Barcelona heeft afgesloten met een gezellig afscheidsdiner vertrekt u om ca. 20.00 uur naar Nederland.

5e reisdag:

Indien gewenst kunnen wij onderweg voor uw groep een ontbijt reserveren. Aansluitend doorreis naar Nederland, waar u in de loop van de middag aankomt.


Schoolreis Barcelona Offerte


Schoolreis Barcelona Vliegreis

Schoolreis Barcelona per vliegtuig:

Vanaf Amsterdam Schiphol, Rotterdam Airport en Eindhoven Airport heeft u een rechtstreekse en betaalbare verbinding naar de Catalaanse hoofdstad. Vanuit België kunt u vanaf Brussel Zaventem op Barcelona of Girona vliegen en vanaf Brussel Sud Charleroi op Girona. Vanuit Weeze, net over de grens in Duitsland zijn er eveneens rechtstreekse vluchten naar Girona.

Wij informeren u graag over vluchttijden en tarieven en verzorgen desgewenst tevens de transfers vanaf en naar de luchthaven!

Wij adviseren u uw vliegreis tijdig bij ons aan te vragen: des te eerder u kunt boeken, des te groter de kans op gunstige vluchttarieven voor uw schoolreis naar Barcelona!

Schoolreis Barcelona Touringcarreis

Schoolreis Barcelona per touringcar:

De touringcar is voor uw schoolreis Barcelona een ideaal vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt "dicht bij huis" en u heeft ook "ter plekke" extra km's voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar met stereo geluidsinstallatie, dubbele beglazing, verstelbare stoelen en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelbox.

Een DVD-speler is ook aanwezig. Wij vragen u zelf DVD's mee te nemen. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.

Schoolreis met Keurmerk TouringcarbedrijfOnze chauffeurs - velen rijden al jaren voor ons - ziet u overal in Barcelona. Zij zijn vakbekwaam, zijn vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden. Ons eigen touringcarbedrijf "Ruijs Reizen" is erkend als Keurmerk Touringcarbedrijf! 

Bij onze touringcarreizen zijn natuurlijk 125 excursiekm's per verblijfsdag (te rekenen per overnachting in de standplaats) voor het programma van uw werkweek inbegrepen.

Schoolreis Barcelona Offerte


Voor uw schoolreis Barcelona kunt u kiezen voor een verblijf in een ho(s)tel in Barcelona met alle monumenten en attracties van de Catalaanse hoofdstad binnen handbereik. U kunt ook kiezen voor een hotel aan de Costa Brava, waar wij voor uw schoolreis Barcelona uitstekende hotels kunnen aanbieden in het gezellige Calella of Malgrat de Mar. Bij verblijf aan de Costa Brava is tevens een diner in uw hotel inbegrepen.

Daarnaast bieden wij in Barcelona ook de mogelijkheid om bij gastgezinnen te overnachten: een unieke kans om kennis te maken met de Catalanen!

The Generator Barcelona


Een uitstekend en trendy hostel gelegen in de gezellige wijk Gracia op slechts een korte wandeling van Gaudi's iconische appartementen Casa Battlo. Het interieur van The Generator toont een mix van stijlen met een opvallende wenteltrap een chill-out lounge op de tussenverdieping. Geniet van lokale delicatessen in de bar en lounge, Keurige meerpersoonskamers allen met douche en toilet. Voor docenten zijn er 1- of 2-persoonskamers mogelijk.

Be Dream Hostel

Gelegen aan het strand van Barcelona op slechts een kwartiertje per metro naar het centrum van Barcelona. Het hostel heeft een receptie, ontbijtzaal en diverse lounges. Eenvoudige meerpersoonskamers met douche en toilet op de etage.Voor docenten zijn er 1- of 2-persoonskamers met douche en toilet mogelijk.

Be Sound Hostel

Gelegen in "hartje Barcelona" met de altijd gezellige Ramblas op loopafstand. Het moderne hostel heeft zo'n 200 kamers en biedt naast diverse "chill-out" ruimte ook een fraai dakterras. De 6-8 persoonskamers hebben douche en toilet op de etage en voor docenten zijn er 1- of 2-persoonskamers met douche en toilet. Een betaalbare accommodatie op een uitstekende locatie!

Urbany Barcelona

Een hip hostel, gelegen aan de Avinguda Meridiana, op ca. 300 meter van metrostation Clot. Naar de Sagrada Familia is het zo'n kwartiertje lopen, Het hostel met 84 kamers heeft uitstekende voorzieningen met receptie, ontbijtzaal, bar en dakterras. Alle moderne 4-8 persoonskamers hebben douche en toilet op de etage en voor de docenten zijn 1- en 2-persoonskamers met douche en toilet mogelijk.

Urbany GO

Geniet vanaf het dakterras van een vermoeiende dag in dit moderne hostel, dat is gelegen in een van de nieuwste en meer moderne wijken van Barcelona, waar u de echte sfeer van de Catalaanse leven kan ervaren én tevens op loopafstand van Las Ramblas. Het hostel biedt moderne kamers 4-8 persoonskamers met douche en toilet op de etage en voor de docenten zijn 1- en 2-persoonskamers met douche en toilet mogelijk. Het hostel heeft een receptie, bar, mini-pool en chill-out room.


Schoolreis Barcelona Accommodatie

Gastgezinnen Barcelona

Het authentieke Spanje ervaren of je kennis van het Spaans echt in praktijk brengen? Kies dan voor een verblijf bij onze gastvrije gastgezinnen in Barcelona. Bij aankomst op de eerste dag word je ’s avonds ontvangen door onze plaatselijke vertegenwoordiger en de gastgezinnen, waar de leerlingen in twee-, drie- of viertallen zullen overnachten. De verzorging in de gastgezinnen is op basis van halfpension (ontbijt en diner). Indien gewenst kunnen wij tijdens het verblijf tevens een cursus Spaans (vanaf twee maal een halve dag) verzorgen. Bienvenido a España!


H-TOP Olympic*** Calella

Een eenvoudig hotel*** in Calella om te genieten tijdens uw schoolreis Barcelona. Het mooie strand van Calella vind je op zo'n 300 meter afstand en het gezellige centrum op ca. 750 meter afstand. Er zijn drie zwembaden waar je bij mooi weer een duik in kunt nemen. Het diner is inclusief en het restaurant biedt Catalaanse, Spaanse en internationale gerechten. U overnacht in meerpersoonskamers alle met douche en toilet. Voor docenten zijn er 1- en 2-persoonskamers mogelijk.


H-TOP Calella Palace**** Calella

Hotel H-Top Calella Palace is uitstekend gelegen: zowel het strand als het gezellige centrum van Calella liggen op loopafstand. Op het dak van het hotel vind je een zonneterras en een jacuzzi. Het hotel beschikt over een lounge, een tv-ruimte en een internetruimte. Neem een duik in het openluchtzwembad of het overdekt zwembad! Op het dakterras heb je een mooi uitzicht over de omgeving. Je kunt in dit hotel tennis, tafeltennis, biljart of bowling spelen. U overnacht in meerpersoonskamers alle met douche en toilet. Voor docenten zijn er 1- en 2-persoonskamers mogelijk. Het diner is inclusief en kunt u genieten in het restaurant van het hotel.

Hotel Mar Blau*** Calella

Het hotel is op slechts 450 meter van het strand gelegen in een rustige wijk van Calella, vlak bij het centrum van de stad en de belangrijkste toeristische attracties.  Het hotel beschikt over twee buitenzwembaden, een jacuzzi, een fitnessruimte, tafeltennis kamers. Het diner is inclusief en in het buffetrestaurant kunt u genieten van mediterrane gerechten evenals van internationale gerechten. U overnacht in meerpersoonskamers alle met douche en toilet. Voor docenten zijn er 1- en 2-persoonskamers mogelijk. Het diner is inclusief en kunt u genieten in het restaurant van het hotel.

Hotel Aqua Bella Playa*** Malgrat de Mar


Het hotel ligt vlak bij het oorspronkelijke centrum van Malgrat de Mar en op loopafstand van het langgerekte strand. Het Aqua Hotel Bella Playa heeft een receptie, bar, tv-ruimte, tuin en lift. In het openluchtzwembad en het overdekt zwembad kom je heerlijk tot rust na een actieve dag in Barcelona. Het diner is inclusief en in het restaurant kun je genieten van een dinerbuffet. De kamers van Aqua Hotel Bella Playa zijn netjes ingericht. U overnacht in meerpersoonskamers alle met douche en toilet. Voor docenten zijn er 1- en 2-persoonskamers mogelijk. Het diner is inclusief en kunt u genieten in het restaurant van het hotel.

Buiten het seizoen kunnen hierboven genoemde ho(s)tel faciliteiten afwijken.

Schoolreis Barcelona Offerte

Heeft u vragen?
Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl.

Teruggebeld worden?
Vul dan hieronder uw telefoonnummer in.