vanaf € 90

​3-daagse schoolreis Londen | touringcar

vanaf € 90,-  


SCHOOLREIS LONDEN: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Londen graag geheel vrijblijvend een offerte schoolreis Londen op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw schoolreizen Londen!

"The world's most exciting city in the new Millennium!" Een fantastische stad, waar je elke keer weer iets nieuws kunt ontdekken. Zoals de spectaculaire London Eye of het veel bezochte Tate Modern. Dwaal tijdens uw schoolreis Londen eens door één van de vele rijk gevulde musea en verbaas je over de vele eeuwenoude monumenten en de imponerende architectuur. Slenter over kleurrijke markten en door elegante winkelstraten. En 's avonds naar één van die sprankelende musicals of geniet gewoon van de gezelligheid in één van de talloze pubs! Londen is een unieke metropool die al decennia lang de reistopper onder de schoolreizen buitenland is!

zomaar een idee voor uw schoolreis naar Londen....

eerste reisdag:

's Ochtends vroeg vertrekt u vanuit Nederland naar Calais, waar u aan het begin van de middag met de pendeltrein van Eurotunnel (reistijd 35 minuten) of de ferry van P&O Ferries of DFDS Seaways (reistijd 90 minuten) naar Engeland reist.


In ca. 2½ uur rijdt u vanuit Folkestone (Eurotunnel) of  Dover (P&O Ferries of DFDS Seaways) naar Londen. Maar wellicht brengt u eerst een bezoek aan Dover Castle. In deze robuuste burcht wordt een gevarieerd ca. twee uur durend bezoek geboden over meer dan 2000 jaar Brits Verleden. Een andere mogelijkheid is een bezoek aan het Rochester van Charles Dickens. Veel van de scènes uit het werk van Dickens zijn in het pittoreske Rochester nog terug te vinden.

Of kiest u toch voor het pittoreske Canterbury waar de kathedraal het stadsbeeld al eeuwen domineert. Wij reserveren graag voor uw schoolreis Londen een bezoek of rondleiding in deze oudste kathedraal van Engeland. Maar er is natuurlijk meer dan de kathedraal: de oude ruïnes van St Augustine's Abbey en St. Martin's Church en de gezellige oude straatjes en steegjes met unieke, kleurrijke winkeltjes die je niet elders in Engeland vindt. Of ontdek het Romeinse verleden in het ondergrondse Roman Canterbury Museum, opgebouwd rondom de resten van een Romeinse woning met unieke mozaïeken.

Aansluitend doorreis naar de Engelse hoofdstad, waar u aan het aan het eind van de middag arriveert bij uw ho(s)tel of aan het begin van de avond bij het Central Meetingpoint in uw gastgezinnenwijk.

Natuurlijk bepaalt u zelf hoe lang u werkweek Londen duurt: drie, vier, vijf of wellicht zes dagen!? Londen biedt vele, afwisselende mogeliljkheden voor uw schoolreis London.

Hieronder een aantal ideeën voor de invulling van één of meerdere reisdagen in Londen. Wilt u het programma voor uw groep een thematische invulling geven: kies dan voor onze themaprogramma's voor uw schoolreis Londen!

Schoolreis Londen Covent Garden

Schoolreis Londen Progammaeen dag in Londen:

Voor een eerste kennismaking is onze "Schoolreis Londen Sightseeing Tour" natuurlijk de beste optie. Onze (Nederlands of Engels sprekende) gids toont u de vele hoogtepunten van de Britse hoofdstad: Tower Bridge en de Tower of London, het vorstelijke Buckingham Palace, St Paul's Cathedral, Houses of Parliaments en Big Ben etc.

Komt u vaker in Londen, dan kunt u tijdens uw schoolreis Londen ook kiezen voor één van onze thema-tours in Londen: Royal London, The Docklands of London Hampstead. Wilt u liever Londen op een actieve wijze met uw groep ontdekken? Boek dan één van onze drie citytours per fiets! Een deskundige gids toont u de mooiste plekjes in Londen. Maak tijdens de tour even een stop bij The Monument, één van de blikvangers in Londen. Via 311 treden beklimt u de zuil (die Sir Christopher Wren ontwierp ter nagedachtenis aan de Great Fire van 1666) en bereikt u het uitzichtplatform. U krijgt een certificaat als bewijs dat u de top heeft bereikt.

Na uw eerste ontdekkingstocht tijdens uw schoolreis Londen kunt u 's middag een keuze maken uit één van de vele bijzondere musea die Londen te bieden heeft. Voor school- en studentengroepen kunnen wij voor uw schoolreizen Londen bij verschillende musea een gratis educatief bezoek aanvragen voor uw werkweek Londen.

Science Museum: het  Science Museum te in Kensington in de directe nabijheid van het Natural History Museum. Het museum toont de verschillende disciplines van de wetenschap aan de hand van een omvangrijke collectie van meer dan 300 000 voorwerpen, machines of instrumenten.  DIt is het museum waar u in ruim 40 zalen de belangrijkste wetenschappelijke ontwikkelingen van de laatste eeuwen op een interactieve wijze kunt zien, voelen en beleven en de antwoorden krijgt op vragen op het terrein van o.a. telecommunicatie, luchtvaart, ruimteonderzoek en 'sportwetenschappen.

Natural History Museum: het monumentale gebouw aan Cromwell Road is op zich zelf al een bezoek waard, maar het is daarnaast natuurlijk de spectaculaire tentoonstellingen over ecologie en dinosauriërs, met een roltrap door het midden van de aarde én de levensechte "Earthquake Experience." Waarom zijn de dinosaurussen eigenlijk uitgestorven?  Hoe groot zijn de tanden van een nijlpaard?  Bestaan eenhoorns?  Hoe voelt een aardbeving? Dit zijn slechts een aantal van de vragen vaar je in het Natural History Museum een antwoord op krijgt!

British Museum: het oudste museum ter wereld met ontelbare collecties kunstschatten uit de hele wereld. Dit museum is echt uniek in zijn omvang en samenstelling van de collecties en veel bezocht tijdens schoolreizen Londen. Een fantastisch museum over de culturele geschiedenis van de hele wereld. Voorwerpen uit Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Europa en het Pacific-gebied, veelal verzameld in de koloniale tijden, worden hier tentoongesteld. Bezoek zeker ook de beroemde "Reading Room," waar o.a. Karl Marx vaak vertoefde, het door Norman Foster ontworpen Great Court en vanzelfsprekend de Egyptische zalen met een collectie mummies van ontschatbare waarImperial War Museum: het museum is gehuisvest in het voormalige Bethlehem Royal Hospital en toont een uitgebreid beeld van de militaire conflicten en oorlogen toont van het Verenigd Konkinkrijk van WOI tot heden. Boeiende galleries met thema's als de Holocaust, de geheime dienst, het gezinleven tijdens de oorlog en vrede en veiligheid.de.

Schoolreis Londen Museum

Imperial War Museum: het museum is gehuisvest in het voormalige Bethlehem Royal Hospital en toont een uitgebreid beeld van de militaire conflicten en oorlogen toont van het Verenigd Konkinkrijk van WOI tot heden. Boeiende galleries met thema's als de Holocaust, de geheime dienst, het gezinleven tijdens de oorlog en vrede en veiligheid.

Museum of Londen: een boeiend museum, dat natuurlijk op uw verkenningstocht door Londen niet mag ontbreken. Laat u in het Museum of London meenemen op een tijdreis door het verleden en heden van de Britse hoofdstad. Volg het steeds wisselende aanzicht van Londen, van de prehistorie tot het heden, via de Romeinen, de middeleeuwen en het Tudor-tijdperk, via de dagen van de Industriële Revolutie naar het heden. Na een bezoek aan het museum zal u met "andere ogen" door Londen lopen!

Tate Modern: het museum is sinds de opening in 2000 nu al één van de best bezochte musea van Londen. Deze prachtige collectie moderne en hedendaagse kunst van Tate is gevestigd in het Bankside Power Station aan de oevers van de Theems. In het prachtig vormgegeven interieur van het museum kunt u genieten van topstukken van o.a. as Cézanne, Bonnard, Matisse, Picasso, Rothko, Dalí, Pollock, Warhol and Bourgeois. Naast de vaste collectie biedt het Tate Modern ook met grote regelmaat tijdelijke exposities van hoge kwaliteit, die bezoekers vanuit de hele wereld trekt.

Victoria & Albert Museum: het V&A is het museum voor toegepaste kunst: een fantastische collectie met voorwerpen uit diverse tijdvakken en culturen. Bekijk de enorme keramiekverzameling, de meubelen, mode, glas, juwelen, foto's, beelden, textiel en schilderijen. Het museum laat zich ontdekken als een enorme schatkamer, waar je in elke zaal weer iets nieuws kunt ontdekken!

Fashion & Design: bent u voor uw schoolgroep geïnteresseerd in "fashion & design," dan biedt Londen twee unieke musea. Met het Fashion & Textile Museum is de droom van de excentrieke ontwerpster Zandra Rhodes uitgekomen: jaarlijks zijn er hier meerdere exposities van internationale ontwerpers en hedendaagse mode. En bezoek daarnaast aansluitend het Design Museum gelegen aan de Theems nabij de Tower. Het museum is gewijd aan de wereld van hedendaagse design in o.a. de mode. Er wordt door middel van innovatieve exposities getoond hoe design een rol speelt in het leven van alle dag.

's Avonds natuurlijk eerst dineren. "Have a taste of London!" Wij reserveren ook voor uw groep tijdens uw schoolreis Londen een diner in één van onze restaurants in Londen. Een traditionele pub meal in één van de vele karakteristieke pubs in de Britse hoofdstad. Een pizza of pasta meal kunnen wij reserveren in een Italian Restaurant, er is er altijd wel één in de buurt van uw hotel. Of wellicht een diner in een Indiaas Restaurant, een aanrader voor groepen die echt eens iets anders willen. Kortom keuze genoeg voor uw diner in Londen.

En dan kunt u aansluitend vanuit de spectaculaire London Eye nog eens rustig bekijken, waar u deze dag bent geweest. De London Eye is letterlijk een hoogtepunt van uw schoolreis Londen. Met zo'n 135 meter is dit reuzenrad het hoogste ter wereld. Geniet vanuit de glazen capsules van een adembenemend uitzicht over Londen. Na dertig minuten bent u weer "terug op aarde".

Schoolreis London Tower

een dag in Londen:

Natuurlijk mag een bezoek aan de beroemde Tower of Londen ook tijdens uw schoolreis Londen niet ontbreken. Al meer dan 900 jaar imporeert de Tower of Londen aan de oevers van de Theems. Maak kennis met de eeuwenlange geschiedenis van de Tower als als koninklijk paleis en fort, als gevangenis en executieplaats, als munt en arsenaal en als "kluis" voor de kroonjuwelen. Met de Beefeaters, de raven, de kroonjuwelen en de imposante muren en torens is dit één van de belangrijkste trekpleisters van Londen. In bepaalde periodes kunnen wij een gereduceerde entreeprijs (educational visit) aanvragen.

Londen is niet alleen de stad van indrukwekkende musea en monumenten, maar ook de stad voor niet-alledaagse attracties... Neem na uw bezoek aan de Tower of Londen ook eens een kijkje in één van deze bijzondere attracties. Londen biedt voor uw schoolreis Londen vele afwisslende attracties. Een greep ons aanbod:

London Dungeon: lekker griezelen in de kerkers van de London Dungeon, waar de meest angstaanjagende gebeurtenissen uit de Britse geschiedenis worden getoond: "14 shows on your 90 minute tour. Live actors & special effects. Three exciting rides. And1,000 years of London's history." Kortom een attractie voor iedereen die 'niet bang is uitgevallen...."

Schoolreis Londen Big Ben

Tower Bridge Experience: nergens ter wereld is een brug zo'n icoon van een stad als in Londen: de beroemde Tower Bridge is het beroemdste "logo" van Londen of wel "London's most famous landmark". Beklim de torens van de mooiste brug ter wereld en ontdek hoe deze ruim honderd jaar oude brug wordt geopend. En geniet van het uitzicht over Londen als je over het "verbindingspad" tussen de twee torens loopt op 45 meter hoogte!

HMS Belfast: recht tegenover de Tower of London heeft deze imposante kruiser haar laatste ankerplaats gevonden. U kunt alle negen dekken bezoeken van het oorlogsschip dat o.a. op D-Day een eminente rol speelde. Ervaar het dagelijks leven op deze kruiser en de belevenissen van haar bemanning tijdens de Tweede Wereldoorlog.

London Bridge Experience: een tijdreis door het bloedige verleden van deze beroemde brug. In de duisternis wemelt het van slangen, ratten en spoken..... Niet voor de "zwakke zenuwen."

Churchill War Rooms: de "Cabinet War Rooms," de oorlogsbunker die de regering van Churchill beschermde tijdens de Blitzkrieg in WOII.

's Middags vertrekt u vanaf Westminster Pier aan de voet van Big Ben of vanaf Tower Pier per boot naar Greenwich. Vanaf de Theems glijdt Londen aan u voorbij. Langs de Tower en onder Tower Bridge, door de Docklands naar Greenwich, "The Centre of Time."

Na een stevige klim bereikt u het Royal Observatory: gebouwd in 1675 door Sir Christopher Wren met het doel om de lengtegraad (longitude) op zee te kunnen vaststellen. De nulmeridiaan loopt dwars door het Observatory en natuurlijk zet je hier even één been aan de ene kant en het andere been aan de andere kant van de nulmeridiaan, zodat je gelijktijdig op het oostelijk en westelijk halrond staat. De tijdbal op het dak van het gebouw wordt elke dag vijf minuten voor één uur in de middag omhooggetrokken waarna de bal precies om één uur omlaagvalt. Ontdek in de Royal Observatory waar "time and place" worden bepaald, alles over het fenomeen tijd, ruimte en astronomie.

Aansluitend bezoekt u het Maritime Museum, waar wij voor schoolgroepen tijdens hun schoolreis naar Londen een gratis educatief bezoek kunnen aanvragen. Slenter ook even door het gezellige centrum van Greenwich naar de beroemde Cutty Sark. Stap op deze meer dan een eeuw oude thee clipper in de voetstappen van Engelse zeelieden en handelaren op hun handelstocht over de wereldzeeën.

Bij de ligplaats van de Cutty Sark loopt u de toegangstoren tot de Theemstunnel in. Via deze toren "draait u al wandelend" naar beneden en loopt u naar de andere Theems-oever. Hier kunt u met de Docklands Light Railway naar Tower Hill.

Na het diner kunt 's avonds kunt u bijna letterlijk "in de film kruipen" als u een 2D of 3D film in het BFI London IMAX bezoekt.


een dag in Londen:

Voor de sportliefhebbers is in het "sportgekke" Engeland natuurlijk ook van alles te beleven. Wij kunnen voor uw groep tijdens uw schoolreis Londen bij Arsenal en Chelsea of het gloednieuwe Wembley Stadium een stadiontour aanvragen. Maar denk ook eens aan een bezoek aan de Britse sporttempels Wimbledon en Lord's Cricket Ground. De Spelen zijn weliswaar voorbij, maar natuurlijk wilt u zien waar onze sporthelden triomfeerden!  Boek een rondleiding met gids door het Olympic Park of ga raften of kajakken in het Olympische Lee Valley White Water Centre. 

Sport niets voor uw groep? Ga dan naar één van de bijzondere markten in Londen. Het wereldberoemde Portebello Road in Notting Hill. Of ga naar de Camden Markets, zeer populair bij jongeren.

En 's middags een afwisselende wandeling door Southwark & Bankside. Een verrassende tour langs de Theems met o.a. Southwark Cathedral, HMS Belfast, Hay's Galleria & The Anchor, één van de oudste pubs van Londen.

Hoogtepunt van de wandeling is het bezoek aan Shakespeare's Globe Theatre. Het ronde gebouw met smetteloos, wit pleisterwerk is een reconstructie van het theater uit Shakespeare's tijd. Een rondleiding (en desgewenst het bijwonen van één van de toneelstukken van Shakespeare) brengt de Engelse literatuur tijdens uw schoolreis Londen wel heel dichtbij.

's Avonds kunt u Londen op een wat minder gebruikelijke manier wandelend verkennen tijdens bijvoorbeeld The Ultimate Pub Walk (natuurlijk met pubbezoek) of tijdens de angstaanjagende Sherlock Holmes Trail of Mystery en de wandeling On the Trail of Jack the Ripper.

een dag "out of London:"

Tijdens uw schoolreis Londen even een dagje "naar buiten?" Ook dat kan!

Royal Windsor: een vorstelijk bezoek aan Royal Windsor op slechts een half uurtje van Londen (ook geschikt voor een ochtend of middag-excursie). Als u het imponerende Windsor Castle heeft bezocht, loop dan ook nog even "het bruggetje" over naar Eton. In de beroemde kostschool kunt u in bepaalde periodes worden rondgeleid door leerlingen van Eton College. Tenslotte nog even ronddwalen door het gezellige centrum van Windsor, voordat u weer terugrijdt naar Londen.

Oxford & Blenheim Palace: vanuit Londen is het zo'n twee uur rijden naar de beroemde universiteits stad. Ga na aankomst met zelfstandig of met een gids op verkenning door Oxford. Tijdens de wandeling "Oxford Past and Present" ontdekt u het verleden van de stad en haar middeleeuwse colleges én het huidige studentenleven en hoe de colleges functioneren. Bezoek zeker Christ Church, het oudste college van Oxford. Veel scènes uit de Harry Potter films zijn hier opgenomen!
Aansluitend naar The Oxford Story, een fascinerende overdekte rondrit door 900 jaar geschiedenis in slechts 25 ontspannen minuten. Of stap gratis naar binnen bij het Ashmolean Museum, het oudste museum van Groot-Britannië! Nog tijd over: beklim dan de 99 treden van Carfax Tower voor een prachtig uitzicht over Oxford of ontdek het 1000-jarige verleden van Oxford Castle (eeuwenlang was dit een gevangenis) tijdens een boeiende rondleiding.

Oxford heeft natuurlijk voldoende te bieden voor een hele dag, maar u kunt er ook voor kiezen om 's middags naar het iets ten noorden van Oxford gelegen Blenheim Palace te gaan. Het imponerende barok paleis, omgeven door plechtige tuinen en het schitterende meer, is het geboortehuis van Sir Winston Churcill! Verken met uw schoolgroep dit statige paleis tijdens een rondleiding in de voetsporen van de grootste staatsman van het Groot-Brittannie. En aanslulitend, heel Engels..... kunt u desgewenst nog genieten van een afternoon tea "served in the Indian Room!"

Schoolreis Cambridge

Cambridge: in ca. 1½ - 2 uur rijdt u vanuit Londen naar Cambrigde. Natuurlijk is Cambridge allereerst de vooraanstaande unversiteitsstad met haar 31 colleges, waarvan de eerste al werd opgericht in 1248. Wandel met onze gids door de middeleeuwse straten, langs de eeuwenoude colleges, de historische kerken, bruggen en musea. Bezoek aansluitend Kings College Chapel, de indrukwekkende 15e eeuwse kapel van het gelijknamige college. Cambridge is een compacte stad, waar alle monumentale hoogtepunten op loopafstand van elkaar liggen.
Cambridge op een andere manier verkennen? Kies dan voor een verrassende boottocht met "punts" op de Cam óf nog leuker, ga zelf net als de studenten van Cambridge punteren op de Cam! Bezoek het gratis toegankelijke Fitzwilliam Museum met o.a. een prachtige collectie eeuwenoude manuscripten en schilderijen van o.a. Titiaan en Rembrandt. Of naar het Cambridge Museum of Technology gevestigd in een indrukwekkend pompstation uit de 19e eeuw.

Royal Tunbridge Wells & Hever Castle: vanuit Londen is het slechts een 1½ uur rijden naar het statige Royal Tunbridge Wells, één van de bekendste badplaatsen (spa) van Engeland. Tijdens de citywalk "Pleasant Promenades" wandelt u met een gids door de beroemde Pantiles en het historisch centrum. 's Middags bezoekt u Hever Castle, een romantisch 13e eeuws kasteel waar Anne Boleyn (de beroemde van de acht vrouwen van Hendrik VIII) opgroeide.

Stratford-upon-Avon & Warwick Castle: in ca. 2½ uur rijdt u vanuit Londen, naar misschien wel het mooiste stukje Engeland, waar het prachtige glooiende landschap van de Cotswolds is doordrenkt van het rijke Engelse verleden. Het is natuurlijk dat stukje Engeland, waar de grootste schrijver die het land ooit gekend heeft woonde en werkte. Immers Stratford-upon-Avon is bovenal het pelgrimsoord voor de bewonderaars van Wiliam Shakespeare! Voor een eerste verkenning van de stad van Shakespeare maakt u onder leiding van een gids een stadswandeling. Natuurlijk is dit een wandeling, die geheel in het teken zal staan van het leven en de werken van Shakespeare. Tijdens of na de wandeling kunt u een bezoek brengen aan "The Shakespeare Houses," waaronder Shakespeare's Birthplace en New Place (waar Shakespeare na zijn terugkeer uit Londen tot aan zijn dood zou wonen).
Nog tijd over? Bezoek dan het even ten zuiden van Stratford gelegen Warwick Castle: één van de meest authentieke middeleeuwse kastelen van Europa. Gelegen aan de oevers van de Avon en omgeven door prachtige tuinen. Deze imponerende vesting brengt de middeleeuwen weer tot leven met haar onneembare muren en fortificaties.

Schoolreis Londen Musical

​'s Avonds in Londen een avondje theater? Londen heeft een zeer gevarieerd theateraanbod met vele sprankelende musicals! Wij reserveren voor uw schoolreizen Londen de tickets voor sprankelende musicalsals Mamma Mia, We Will Rock You en Wicked! Londen is dé Musical City van Europa: exciting, thrilling, unforgettable, intoxicating, award-winning, swinging, spectaculair.... We book your tickets for an evening you'll never forget! 

laatste reisdag:

Reist u per dagrit terug naar Nederland, dan vertrekt u na het ontbijt vanuit Londen naar Folkestone of Dover, vanwaar u met pendeltrein van Eurotunnel (reistijd 35 minuten) of de ferry van P&O Ferries of DFDS Seaways (reistijd 90 minuten) naar Calais reist. Aansluitend doorreis naar Nederland. In de omgeving van de Nederlandse grens kunnen wij voor uw groep een gezellig afscheidsdiner reserveren. Aankomst bij uw schooladres in de loop van de avond.

Reist u per nachtrit via Dover of Folkestone terug naar Nederland dan vertrekt u om ca. 22.00 - 23.00 uur vanuit Londen. U heeft dan nog een hele dag voor uw programma in Londen en kunt desgewenst 's avonds nog naar een musical! In de omgeving van de Nederlandse grens kunnen wij voor uw groep een afscheids ontbijt reserveren, waarna u aansluitend doorreist naar uw schooladres. Aankomst op uw schooladres in de loop van de ochtend. 

Schoolreis Londen Offerte


​Schoolreis Londen per touringcar:

De touringcar is voor uw schoolreis Londen het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt "dicht bij huis" en u heeft ook "ter plekke" extra km's voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar met stereo geluidsinstallatie, dubbele beglazing, verstelbare stoelen en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelbox.

Een DVD-speler is ook aanwezig. Wij vragen u zelf DVD's mee te nemen. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren.

Schoolreis Keurmerk Touringcar

Onze chauffeurs - velen rijden al jaren voor ons - ziet u overal in Londen. Zij zijn vakbekwaam, zijn vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis Londen en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden. Ons eigen touringcarbedrijf "Ruijs Reizen" is erkend als Keurmerk Touringcarbedrijf!

Bij onze touringcarreizen zijn natuurlijk 125 excursiekm's per verblijfsdag (te rekenen per overnachting in de standplaats) voor het programma van uw schoolreis Londen inbegrepen.

Crossing Schoolreis Londen:

Als u per touringcar naar Londen reist dan kunt u kiezen uit de volgende crossings:

P&O Ferries:
Wat is er mooier als eerste beeld van Engeland tijdens uw schoolreis Londen, dan de beroemde "White Cliffs of Dover. De overtocht met P&O Ferries biedt dit beeld, dat voor velen al eeuwenlang de eerste kennismaking met Engeland is. Tussen Dover en Calais is er overdag elke 45 minuten een afvaart en vaart u comfortabel in ca. 90 minuten naar de overkant van Het Kanaal. De crossing met P&O Ferries is de ideale "tussenstop" op uw reis naar Londen, waarbij u aan boord natuurlijk ook nog even rustig de tijd kunt nemen voor een lunch of diner in één van de restaurants aan boord.

DFDS Seaways:
Met DFDS Seaways kunt u zowel vanuit Calais als Duinkerken per ferry naar Dover. Tussen Calais en Dover is er midweeks ca. elk anderhalf uur een afvaart en reist u comfortabel is ca. 90 minuten naar Dover. Tussen Duinkerken en Dover is er midweeks elke twee uur en afvaart en reist u comfortabel in ca. 120 minuten naar Dover. De vaartijd vanuit Duinkerken is iets langer, maar Duinkerken is weer dichterbij Nederland gelegen, zodat de totale reistijd vrijwel gelijk is. Een crossing met DFDS Seaways is een prettige onderbreking van uw reis naar Londen. Geniet aan boord van diverse faciliteiten als restaurants en seashops.

Eurotunnel:
De snelste verbinding tussen Engeland en het Continent voor uw schoolreizen Londen: met Eurotunnel van Calais naar Folkestone. Bij de terminal van Eurotunnel in Calais en Folkestone rijdt uw touringcar de trein van Eurotunnel in om vervolgens in slechts 35 minuten het Kanaal "over te steken."  Met Eurotunnel zijn er overdag tot vier vertrekken per uur mogelijk.

Stena Line: 
Met de Stena Hollandica en de Stena Britannica van de Stena Line vaart u comfortabel van Hoek van Holland naar Harwich. Aan boord van deze prachtige schepen begint u aan een comfortabele en ontspannen overtocht naar Engeland. Stena Line biedt u op haar luxe cruiseferries diverse mogelijkheden om een hapje te eten of van een uitgebreide maaltijd te genieten. Er is voor iedereen wel iets te vinden.
De afvaart vanuit Hoek van Holland om 14.15 en 22.00 uur en vanuit Harwich om 09.00 en 23.00 uur. Op de nachtboot vanuit Hoek van Holland en vanuit Harwich overnacht u in comfortabele hutten: de volgende ochtend stapt u uitgerust van boord! Vaartijd ca. 7 - 8 uur.
Ook zeer ideaal voor kleine groepjes die als voetpassagier reizen en aansluitend per trein vanuit Harwich naar London!


Schoolreis Londen per trein (Eurostar):

Wij verzorgen tevens uw treinreis naar Londen vanaf elk station in Nederland inclusief de zitplaatsreserveringen internationaal. Zeker voor kleinere groepen  biedt de Eurostar een uitstekende en betaalbare schoolreis naar Londen.

Londen is vanuit Nederland snel en comfortabel te bereiken. Met het "vanaf elk Nederlands Station ticket" reist u vanaf elk Nederlands station naar Brussel Zuid. Vanaf station Brussel Zuid in het centrum van de stad reist u comfortabel (met een stop in Lille) met de Eurostar​ via de Eurotunnel in iets meer dan twee uur naar Londen.

De Eurostar komt in Londen aan op London St Pancras International. De nieuwe terminal in hartje Londen ziet er prachtig hip uit. Dit volledig gerenoveerde Victoriaanse station is een attractie op zich. Vanaf London St Pancras International heeft u uitstekende verbindingen per Underground naar uw accommodatie in Londen.

Schoolreis Londen per vliegtuig:

Vanaf Amsterdam Schiphol en Eindhoven Airport heeft u een rechtstreekse en betaalbare verbinding naar diverse luchthavens van de Britse hoofdstad. Wij informeren u graag over vluchttijden en tarieven en verzorgen desgewenst tevens de transfers vanaf en naar de luchthaven in Nederland en Londen.

Schoolreis Londen Offerte


​Schoolreis Londen Accommodatie

In Londen bieden wij accommodatie in diverse categorieën. Eenvoudige budgethotels geschikt voor school- en studentengroepen. Verschillende youth hostel voor school- en studentengroepen: een uitstekende keuze voor een betaalbare en gezellige accommodatie tijdens uw schoolreis Londen. Daarnaast de hotels**, die iets meer faciliteiten bieden voor school- en studentengroepen die een wat ruimer budget hebben en meer eisen aan hun verblijf stellen. Tijdens uw schoolreizen Londen kunt u tevens in diverse wijken overnachten bij gastgezinnen.

Gastgezinnen Londen

"Stay with the British" is al jaren onze betaalbare succesformule voor schoolreizen naar Londen. Een uitstekende mogelijkheid voor groepen die een educatieve invulling aan hun schoolreis naar Londen willen geven. Verblijf bij Hostfamilies Londen is dé educatieve reisformule voor schoolreizen naar Londen! Be our guest anywhere in London!

Voor meer informatie bezoek onze pagina Gastgezinnen Schoolreis Londen

St. Christopher’s Inn – Village

Dit gezellige hostel heeft een centrale ligging op steenworp afstand van de Tower of London. Daarnaast wandelt u in 5 minuten naar het metrostation London Bridge. Het hostel biedt een 24-uursreceptie, een lounge met televisie en een DVD-speler, dakterras, een bar (18+) en een restaurant. De 4 tot 22-persoonskamers zijn inclusief bedlinnen. De douche en toilet bevinden zich op de etage. Een veel geboekte accommodatie voor schoolreizen Londen!

St. Christopher’s Inn – The Inn

Dit levendige hostel van dezelfde keten is maar een paar deuren van The Village gevestigd, waarbij het ook dezelfde centrale ligging heeft ten aanzien van de Tower of London en het metro station London Bridge. U kunt een praatje maken met de andere gasten in de pub, waar ze ook heerlijke traditionele recepten serveren. Het hostel heeft 4 tot 8-persoonskamers met ook hier douche en toilet op de etage en bedlinnen inbegrepen.

Schoolreis Londen Hostel

St. Christopher’s Inn – Shepherd’s Bush

Het St. Christopher’s Inn Shepherd’s Bush hostel is zoals de naam al suggereert gelegen in de wijk Shepherd’s Bush, iets buiten het centrum. Maar op 4 minuten loopafstand vindt u het metro station Shepherd’s Bush, waardoor u een snelle verbinding heeft met het centrum van London. Het hostel beschikt over een bagageruimte, 24-uursreceptie, ontspanningsruimte met 52-inch plasma tv, tafeltennistafel en een bar (18+). De 4 tot 8-persoonskamers zijn allemaal inclusief bedlinnen en deels met douche en toilet op de kamer. De overige kamers hebben douche en toilet op de etage.

St. Christopher’s Inn – Greenwich

Dit hostel ligt in de gezellige wijk Greenwich en op slechts 150 meter van trein- en DLR-station Greenwich. U kunt gebruik maken van een loungeruimte met satelliet tv, het restaurant voor een hapje eten of een drankje in de bar (18+).De 6 tot 8-persoonskamer zijn voorzien van bedlinnen. De douche en toilet bevinden zich deels op de kamer en deels op de etage.

Safestay – Elephant and Castle

In het voormalige hoofdkwartier van de Labour Party is het Safestay hostel gevestigd. Het metrostation Elephant & Castle vindt u op 5 minuten loopafstand, vanaf daar is het ongeveer 15 minuten per metro naar de populaire bezienswaardigheden die London te bieden heeft. Het Safestay hostel heeft een bar (18+), gemeenschappelijke ruimte, aparte computerkamer, spellenkamer met pooltafel, wasruimte, gratis bagageopslag en een mooie aangelegde tuin met zithoek. Er zijn 4 tot 8-persoonskamers met deels een eigen toilet en douche op de kamer. Bedlinnen is voor uw schoolreis Londen inbegrepen.

Safestay – Holland Park

Dit pas geopende hostel is gevestigd in een monumentaal pand in West-Londen. U wandelt in 4 minuten naar het metrostation Holland Park, waar u via de Central Line snel in het centrum van London staat. De receptie is 24-uur per dag geopend en verder is er een terras, bagageopslag, gemeenschappelijke lounge en een recreatieruimte voor de gasten beschikbaar. Sommige van de 4 tot 33-persoonskamers beschikken over een douche en toilet op de kamer, anders zijn de douche en toilet te vinden op de etage. Alle kamers zijn tijdens uw schoolreis Londen voorzien van bedlinnen.

Clink 78

Het Clink 78 hostel is gevestigd in een voormalig rechtsgebouw uit de 19e eeuw. Vanaf het hostel loopt u in ongeveer 10 minuten naar het treinstation King’s Cross en in 15 minuten naar het St. Pancras treinstation. De receptie is 24-uur per dag open. Voor drankjes, hapjes en een flatscreen tv wendt u zich tot de bar (18+) en televisielounge. De kamers zijn ingericht met 4 tot 16 bedden en zijn voorzien van bedlinnen en leeslampjes.

Schoolreis Londen Accommodatie

Equity Point

Dit gezellige hostel biedt uitstekende accommodatie in het centrum van London. Het hostel is gesitueerd 700 meter van Hyde park en op slechts 5 minuten loopafstand van Paddington station.Een lounge met tv en een bar zijn een paar van de faciliteiten die beschikbaar zijn voor de gasten. De receptie is 24-uur per dag bereikbaar.De 4 tot 8-persoonskamers zijn allemaal inclusief bedlinnen en douche en toilet op de kamer.

The Generator

Voor uw schoolreizen Londen is The Generator een uitstekend en modern hostel, gelegen in de wijk Bloomsbury met het metrostation Russel Square op steenworp afstand. De gasten kunnen ontspannen in het internetcafé, de lounge,de recreatieruimte met pooltafels of de beroemde Generator bar (18+).Er is altijd een medewerker om je te helpen want de receptie is 24 uur geopend. De 4 tot 12 persoonskamers zijn voorzien van bedlinnen en douche en toilet op de etage.

Rest Up Hostel

Slechts 6 minuten lopen van het metrostation Elephant & Castle ligt het Rest Up hostel. Er stoppen ook verschillende bussen in de buurt. De gasten kunnen profiteren van een 24-uursreceptie, tuin en een café waar heerlijke gerechten worden geserveerd.De 4 tot 10-persoonskamers beschikken over een wastafel en bedlinnen. De douche en toilet bevinden zich op de etage.

Palmer’s Lodge Swiss Cottage

Gevestigd in een prachtig monumentaal pand ligt het Palmer’s Lodge Swiss Cottage hostel op ongeveer 500 meter afstand van het Swiss Cottage metrostation. De gasten kunnen gebruik maken van de gemeenschappelijke ruimte, bar (18+), serre met flat screen tv, was faciliteiten en 24-uursreceptie. De 4 tot 28-persoonskamers zijn voorzien van bedlinnen. De douche en toilet is op de etage.

Palmer’s Lodge Hillspring

 Dit hostel van dezelfde keten als de vorige, is gesitueerd in de wijk Willesden Green. Het metrostation van deze wijk ligt dan ook op slechts 10 minuten lopen. Het hostel biedt een bagageopslag en een 24-uursreceptie. Daarnaast kunnen gasten ontspannen in een grote TV-lounge of in bar-restaurant The Bike Shed (18+) die ook een houten terras heeft. Als u liever zelf kookt, kan dit in de gemeenschappelijke keuken van het hostel. De 4 tot 22-persoonskamers zijn deels met eigen douche en toilet en deels met douche en toilet op de etage. Bedlinnen inbegrepen.

Smart Hostel – Hyde Park View

Op steenworp afstand van het Hyde Park ligt het Smart hostel – Hyde Park View. U wandelt in 5 minuten vanaf het hostel naar het metrostation Queensway. De gasten kunnen gebruik maken van de lounge met flatscreen tv, 24-uursreceptie en gratis bagageopslag. De 4 tot 9-persoonskamers beschikken allemaal over een eigen badkamer.

Smart Hostel – Hyde Park Inn

Het Smart hostel – Hyde Park Inn ligt ook vlakbij Hyde Park en het metrostation Bayswater. De receptie is 24 uur per dag geopend. Het hostel biedt ontspanning aan in de gemeenschappelijke ruimte met gemakkelijk stoelen en een flatscreen tv. Ook kunnen gasten hun eigen maaltijd klaar maken in de gemeenschappelijke keuken die van alle gemakken voorzien is. De 4 tot 20-persoonskamers zijn elegant ingericht met originele details. Sommige kamers zijn voor zien van douche en toilet op de kamer, de overige kamers hebben douche en toilet op de etage.

Pembridge Palace

Dit centraal gelegen hotel ligt op loopafstand van Hyde Park en Royal Albert Hall. Op 10 minuten loop afstand bevinden zich de metrostations Bayswater en Queensway. Het hotel beschikt over een mooie aangelegde tuin waar in de zomermaanden van genoten kan worden. De receptie is 24 uur per dag geopend. De 2 tot 4-persoonskamers beschikken over een TV en fohn in de eigen douche en toilet.

Euro Queens Hotel**

Het Euro Queens Hotel is gesitueerd in een prachtig Victoriaans gebouw en is opgericht in 1854. Dit hotel ligt 13 km van het centrum van London. Maar in 10 minuten wandelt u naar het metrostation Crystal Palace, waar een directe snelle verbinding is met de binnenstad. Het hotel heeft een ruime loungebar op de begane grond. De meerpersoonskamers zijn van alle gemakken voorzien, zoals een eigen douche en toilet en koffie en theefaciliteiten. Voor uw schoolreis Londen een uitstekende accommodatie!

Schoolreis Londen Offerte


Heeft u vragen?
Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl.

Teruggebeld worden?
Vul dan hieronder uw telefoonnummer in.