vanaf € 60

2-daagse Schoolreis Parijs | touringcar

vanaf € 60,-

SCHOOLREIS PARIJS: KIES ZELF!

U bent geheel vrij in het kiezen van: de periode waarin u wilt reizen, hoeveel dagen u op reis wilt, hoe u wilt reizen, met hoeveel deelnemers, de accommodatie, het programma etc. Wij sturen u voor uw schoolreis naar Parijs graag geheel vrijblijvend een offerte schoolreis Parijs op aanvraag! Wij geven u hieronder alvast een idee voor uw schoolreizen Parijs!


zomaar een idee voor uw schoolreis naar Parijs....

Bien sûr, Parijs is mondain, romantisch en verrassend tegelijk! Een schoolreis naar Parijs moet u zeker 'n keer meemaken, slenterend van het ene "quartier" naar het andere. Langs de ontelbare monumenten en in de talrijke musea, die elk een ander stukje van het rijke Franse verleden weerspiegelen. Varend op de flonkerende Seine, genietend op een lawaaierig terrasje of op de trappen bij de Sacré Coeur. Of met kaplaarzen banjerend door de natte onderwereld van de riolen? Parijs biedt u elke keer weer een "rendez-vous fantastique!"

Parijs, de geweldige metropool, een stad die nooit verveelt en waar je steeds weer iets nieuws ontdekt! Parijs is al vele decennia een van de meest geboekte bestemmingen voor buitenlandse schoolreizen. Kortom, kies ook voor uw leerlingen voor een werkweek naar Parijs!

Natuurlijk bepaalt u zelf hoe lang u werkweek Parijs duurt: twee, drie, vier, vijf of wellicht zes dagen!? Parijs biedt vele, afwisselende mogelijkheden voor uw schoolreis Parijs.


Schoolreis Parijs

eerste reisdag:

Omstreeks 07.00-08.00 uur vertrekt u met onze comfortabele touringcar naar Parijs. U rijdt vanuit Nederland via de route Antwerpen, Gent en Lille. In de loop van de middag komt u via de Boulevard Périphérique de Franse hoofdstad binnen. Kiest u voor een schoolreis per trein naar Parijs, dan kunt u met de Thalys al aan het begin van de middag in Parijs zijn.

Waarmee kunt u uw schoolreis in Parijs beter beginnen, dan met een bezoek aan hét symbool van Parijs: de Eiffeltoren. Misschien dat 704 treden naar de tweede verdieping toch net iets te veel is? De voldoening als u boven bent is er natuurlijk dan wel! Via de trappen of met de lift. In beide gevallen krijgt u een prachtig panorama over Parijs voorgeschoteld! 

Wilt u de Eiffeltoren later tijdens de reis plannen (bijvoorbeeld 's avonds als de lichtstad zich in volle glorie presenteert), dan is de Tour Montparnasse een zeer goed alternatief. Met de supersnelle lift bereikt u in luttele seconden de 59e etage. Hier vindt u het hoogste terras van Parijs, 209 meter boven de grond! Na een eerste indruk Parijs "in vogelvlucht" gaat u naar de door ons geboekte ho(s)tel of naar het ontmoetingspunt in de gastgezinnenwijk.

's Avonds gaat u wellicht te voet of per metro naar het altijd sfeervolle Montmartre. Bovenaan de trappen bij de Sacré Coeur is het altijd een gezellige drukte van kunstenaars, muzikanten en souvenirverkopers. Vlakbij natuurlijk ook de Place du Tertre met een mengeling van kunstenaars "van kunst en kitsch." Dwaal ook zeker even door de kronkelende straatjes, waar je het "oude" Montmartre nog kunt vinden.

Hieronder een aantal ideeën voor de invulling van één of meerdere dagen in Parijs. Wilt u het programma voor uw groep een thematische invulling geven: kies dan voor onze themaprogramma's voor uw schoolreis Parijs!

Schoolreis Parijs Fietstour

een dag in Parijs:

Na het ontbijt met "Franse koffie" maakt u onder leiding van een Frans of Nederlands sprekende gids een stadsrondrit langs de vele bekende monumenten van Parijs: Arc de Triomphe, Champs Elysées, Place de la Concorde, Louvre, Notre Dame, de Seine oevers, La Défense etc. Deze ca. drie uur durende rondrit is zeker onmisbaar aan het begin van uw schoolreis Parijs om een goede indruk van de Franse hoofdstad te krijgen. 

Parijs eens op een andere manier ontdekken dan de meeste toeristen doen? Boek dan eens een fietstour met Nederlandstalige gids! Ontspannen fietsen door deze prachtige stad terwijl de gids je alles vertelt. Tijdens de tour fiets je onder andere naar Hotel de Ville, langs de Seine, de Notre Dame, het Louvre en de Eiffeltoren. Halverwege is er ruimte voor een koffiestop. Alle hoogtepunten uit Parijs zie je in deze fietstour. Paris à Vélo biedt u een sportief begin van uw schoolreis Parijs!

's Middags kunt u een keuze maken uit één van onze themaprogramma's voor uw schoolreis Parijs:Schoolreis Parijs Museum

CKV Parijs, blik op kunst: als cultuurmetropool biedt Parijs vele mogelijkheden voor een educatieve invulling van uw schoolreis en zijn er volop mogelijkheden om de cultuur en kunst van de Franse hoofdstad op te snuiven. Bezoek één van de rijk gevulde kunstmusea als het Louvre of Musée d'Orsay. Maak een literaire wandeling met gids door Parijs of boek een rondleiding bij de beroemde Opéra. Voor meer informatie zie het tabblad programma op deze pagina.

Natuur en techniek: bezoek in ieder geval het boeiende wetenschapsmuseum Cité des Sciences et de l'Industrie. Of ga naar Explor@dome een interactief museum voor wetenschap en multimedia. Of wat te denken van een bezoek aan de Les Egouts, De riolen zijn de verborgen ondergrondse wereld van Parijs. Voor meer informatie zie het tabblad programma op deze pagina.

Capitale de La Mode: Parijs is de wereldhoofdstad van de mode. Niet alleen wegens de haute couture modeshows, maar ook omdat je in de verschillende wijken alles kunt vinden wat je maar zoekt. Maak met een gids een "fashion walk" door Parijs of bezoek het Musée de la Mode de la Ville de Paris in het Palais Galliera, bekend vanwege zijn fraaie overzichtstentoonstellingen. Of bezoek in februari of september de grote modebeurs Première Vision. Voor meer informatie zie het tabblad programma op deze pagina.

Maak 's avonds na het diner een boottocht op de Seine en laat alle prachtige monumenten van de Lichtstad rustig aan je voorbij trekken.

Schoolreis Parijs  Île-de-France
een dag in Parijs:

's Ochtends kunt u Parijs verder ontdekken tijdens één van onze themawandelingen.

Le Marais: één van de oudste wijken van Parijs en sinds de 17e eeuw geliefd bij de aristocratie en rijke burgerij. U wandelt o.a. over het mooiste plein van Parijs, de Place des Vosges en door de Joodse wijk, Le Quartier Juif waar u ook nu nog de kosjere restaurants en winkels vindt.

Montmartre: het laatste dorp van Parijs: op "la Butte" is het klimmen en dalen door het Parijs van de straatschilders en muzikanten. Het levendige Place du Tertre, de Sacré Coeur, de ateliers en de rustieke tuinen, de cabarets én de unieke wijngaarden aan Rue des Saules!


Schoolreis Parijs Programma

Da Vinci Code: beleef opnieuw de opwindende Parijse hoofdstukken uit de Da Vinci Code van Dan Brown. Onze gids toont u elk spoor, elk schilderij en elke steen die van belang is om de thriller voor uw ogen tot leven te laten komen. Ook voor wie de bestseller niet gelezen heeft is dit een boeiende wandeling door Parijs en de Europese geschiedenis. De wandeling is mogelijk met en zonder een bezoek aan het Louvre.

's middags kunt u een bezoek brengen aan één van die bijzondere attracties die je in Parijs kunt vinden:

La Conciergerie: het "onheilspellende" gebouw (daterend uit het begin van de 13e eeuw) op het Ile de la Cité is als geen ander bouwwerk in Parijs, verbonden met bloedige episodes uit de Franse geschiedenis. Tijdens de Franse Revolutie waren meer dan 4000 gevangen (waaronder Marie-Antoinette en Robespierre) opgesloten in deze "wachtkamer voor de guillotine."

Les Catacombes: een misschien wat macabere dwaaltocht door het immense gangenstelsel in de vroegere kalksteengroeven. In een deel van het gangenstelsel zijn geraamtes, beenderen en schedels afkomstig van de talrijke oude Parijse kerkhoven begraven.

Stade de France: de rondleiding door het nationale stadion van Frankrijk in Saint Denis doet de WK van 1998 en EK van 2016 herleven. Tijdens de tour ziet u ook die plaatsen in het stadion die normaal niet toegankelijk zijn, zoals de kleedkamers en vip-ruimtes. 's Avonds kunt u de Paris Story bezoeken, een multimedia voorstelling over 2000 jaar Parijs.


Schoolreis Parijs Places des Vosges

een dag vanuit Parijs:

Blijft u meerdere dagen in Parijs, dan kunt u wellicht één van de volgende excursies vanuit Parijs maken, want ook de omgeving van Parijs heeft veel te bieden:

Rungis: het is heel vroeg opstaan, maar het is de moeite waard! Bezoek even ten zuiden van Parijs de mega-groothandelsmarkt Rungis. Op deze grootste vroegmarkt worden dagelijks de vers-producten voor één op de vijf Fransen verhandeld!

Versailles: even ten westen van Parijs het paleis van Lodewijk XIV. De grandeur van de absolute monarchie is nog steeds te zien in het paleis en het omringende park.

Fontainebleau: het meest geliefde kasteel van de Franse koningen. Ruim acht eeuwen van verbouwingen hebben geleid tot een vorstelijk monument op zo'n 65 km van de Arc de Triomphe. 

Als u terug bent in Parijs kunt u 's avonds Parijs vanaf het water ontdekken. Tijdens de rondvaart op de Seine zie je de lichtstad in al haar glorie, want vrijwel alle belangrijke monumenten staan aan of op geringe afstand van Seine-oevers. Pak na de rondvaart nog even de metro naar het Quartier Latin met haar talloze gezellige cafés.


Schoolreis Disneyland® Paris

een dag Disneyland® Paris:

Vanuit Parijs is het slechts 32 km naar de betoverende wereld van Disneyland® Paris. Beleef de Magie van dichtbij in Disneyland® Paris en bezoek het Disneyland® Park of het Walt Disney Studios® Park! Als je Main Street, USA® in het Disneyland® Park binnenwandelt, begin je te dromen met je ogen wijd open. Hier vind je 5 themalanden vol klassieke Disney verhalen. Maar ook voor de extreme sensaties zit je goed in het Disneyland Park. Wat dacht je van Space Mountain: Mission 2 een razendsnelle rit naar de grenzen van het universum en verder....of probeer Big Thunder Mountain, een spannende rit in een op hol geslagen mijnwagentje!

Het Walt Disney Studios Park is dé plaats om alles te weten te komen over de sensationele geheimen van achter de schermen en ook hier zijn extreme sensaties te vinden! The Twilight Zone Tower of Terror™ **, het hotel waar de dienstlift sneller valt dan de zwaartekracht of Ratatouille: The Adventure, gekrompen tot het formaat van een rat, word je ondergedompeld in een unieke, kleurrijke, geurrijke en smaakvolle Disney belevenis...

laatste reisdag:

Voordat u naar Nederland terugreist heeft u nog de hele ochtend om Parijs te verkennen. Ga bijvoorbeeld naar Père Lachaise. Sinds de opening in 1803 zijn op deze begraafplaats honderden beroemdheden begraven in veelal monumentale grafmonumenten. Tot de meest bezochte graven behoren die van Oscar Wilde, Edith Piaf, Chopin, Molière en Jim Morrison.

Ook kunt u naar het futuristische La Défense. Laat je in het modernistische La Grande Arche in een capsule omhoog schieten naar het dakterras voor een fascinerend uitzicht over het hedendaagse Parijs. Of ga naar Marché aux Puces de St.-Ouen: de grootste en drukste vlooienmarkt van Parijs.

Aan het begin van de middag vertrekt u naar Nederland. Voor een passende afsluiting van uw schoolreis Parijs reserveert u een gezellig afscheidsdiner in ons restaurant bij de Nederlandse grens.


Schoolreis Parijs Offerte


Schoolreis Parijs per touringcar:

De touringcar is voor uw schoolreis Parijs het ideale vervoermiddel. De prijzen zijn aantrekkelijk en het gemak van een touringcarreis biedt extra voordelen: immers u vertrekt "dicht bij huis" en u heeft ook "ter plekke" extra km's voor excursies en transfers.

U reist bij Europa Speciaal Reizen per luxe Tourist Class touringcar met stereo geluidsinstallatie, dubbele beglazing, verstelbare stoelen en toilet. In onze touringcars kunt u tegen kostprijs tevens een drankje verkrijgen uit de koffiebar/koelbox.

Een DVD-speler is ook aanwezig. Wij vragen u zelf DVD's mee te nemen. Heeft u een ruimer budget, dan kunnen wij een Comfort of Royal Class touringcar voor uw groep reserveren. Schoolreis Keurmerk Touringcar 
 

Onze chauffeurs - velen rijden al jaren voor ons - ziet u overal in Parijs. Zij zijn vakbekwaam, zijn vertrouwd met de specifieke kenmerken van een schoolreis Parijs en kennen de weg in Europa. Voor uw veiligheid en die van uw deelnemers houden onze chauffeurs zich aan de wettelijk geldende regels voor rij- en diensttijden. Ons eigen touringcarbedrijf "Ruijs Reizen" is erkend als Keurmerk Touringcarbedrijf! 

Bij onze touringcarreizen zijn natuurlijk 125 excursiekm's per verblijfsdag (te rekenen per overnachting in de standplaats) voor het programma van uw schoolreis Parijs inbegrepen.

Schoolreis Parijs per trein:

Wij verzorgen tevens uw treinreis naar Parijs vanuit Nederland inclusief de zitplaatsreserveringen internationaal. Zeker voor kleinere groepen biedt de trein een uitstekende en betaalbare verbinding voor uw schoolreis naar Parijs.

Parijs is vanuit Nederland snel en comfortabel te bereiken. Vanaf het station in/nabij uw woonplaats reist u naar Amsterdam CS, Amsterdam Schiphol of Rotterdam CS, vanwaar u met de Thalys een rechtstreekse verbinding naar Parijs heeft. Vanaf Amsterdam CS is de reistijd ca 3¼ uur, vanaf Amsterdam Schiphol ca. 3 uur en vanaf Rotterdam CS ca. 2¾ uur

Neemt u de vroegste mogelijke internationale verbinding naar Parijs (mogelijkheden afhankelijk van het vertrekstation in de omgeving van uw school), dan bent u al om ca. 10.00 uur in Parijs, met aankomst op Gare du Nord, in hartje Parijs! Op de terugreis vertrekt de laatst mogelijke Thalys om ca. 19.00 uur naar Nederland. Wij adviseren u graag ook voor uw schoolreis naar Parijs over de dienstregeling en tarieven voor uw treinreis naar Parijs.
Schoolreis Parijs Offerte

Schoolreis Parijs Accommodatie

Voor uw schoolreizen Parijs bieden wij accommodaties in diverse categorieën. Verschillende hostels: voor school- en studentengroepen een uitstekende keuze voor een gezellige accommodatie in Parijs. En eenvoudige budgethotels geschikt voor school- en studentengroepen. Tijdens uw schoolreis Parijs kunt u tevens overnachten bij gastgezinnen.


Gastgezinnen Schoolreis Parijs

Verblijf bij gastgezinnen is al jaren onze betaalbare succesformule voor schoolreizen naar Parijs. Een uitstekende mogelijkheid voor groepen die een educatieve invulling aan hun schoolreis naar Parijs willen geven. Verblijf bij gastgezinnen Parijs is dé educatieve reisformule voor schoolreizen naar Parijs! Bienvenue à Paris! Voor meer informatie bezoek onze pagina Gastgezinnen Schoolreis Parijs.

St. Christopher’s Inn Paris Canal

Het St. Christopher’s Paris Canal is een uitstekende jeugdherberg in de buurt van Montmartre. Het terras heeft uitzicht over het Canal Villette en je bent in slechts drie stops per metro bij Gare du Nord. Er zijn kamers voor 6 tot 12 personen, maar ook privé-kamers voor 1 of 2 personen. Onder de jeugdherberg ligt de Belushi’s Bar, waar u een drankje kunt doen of met uw groep gebruik maakt van een 1-, 2- of 3-gangen diner. Voor uw schoolreis naar Parijs een uitstekende accommodatie!

St. Christopher’s Inn Paris Gare du Nord

Het St. Christopher’s Paris Gare du Nord is een moderne jeugdherberg welke zeer centraal gelegen is tussen Gare du Nord en Gare de l’Est. Er zijn kamers voor 6 tot 12 personen, maar ook privé-kamers voor 1 of 2 personen. Onder de jeugdherberg ligt de Belushi’s Bar, waar u een drankje kunt doen of met uw groep gebruik maakt van een 1-, 2- of 3-gangen diner. Voor wie in "hartje Parijs" wil overnachten is St. Christopher’s Paris Gare du Nord een uitstekend hostel!

The Generator Paris

In een trendy opkomende wijk van het 10e arrondissement, is The Generator Paris gelegen. Dit hostel heeft keurige, moderne meerpersoonskamers en privé-kamers, allen met douche en toilet op de kamer. Er is een gezellig dakterras met een mooi uitzicht over de stad en de gezellige ondergrondse Metro bar. Het is ongeveer op 15 minuten loopafstand van Gare du Nord en dus heel centraal gelegen. U bent op vijf minuten loopafstand van het mooie park Buttes-Chaumont of van het Canal Saint-Martin. Voor schoolreizen naar Parijs is The Generator een goede keuze!


Auberge de Jeunesse d’Artagnan

De jeugdherberg d’Artagnan is centraal gelegen in Parijs en een leuke plek vanaf waar u met uw groep de stad kunt ontdekken. De jeugdherberg heeft drie meetingrooms, een gratis bioscoop en een souvenirshop. Het is slechts op een kwartiertje afstand per metro vanaf het levendige centrum van Parijs. Auberge de Jeunesse d'Artagnan is al veel jaren een veel geboekt hostel voor schoolreizen Parijs!

F1 Hotel Porte de Montmartre

Het F1 Hotel Porte de Montmartre ligt in het noorden van Parijs (direct gelegen naast het Ibis Budget Hotel), in de buurt van de Boulevard Périphérique en op slechts 10 minuten lopen van metrostation Porte de Saint-Ouen. Het voetbalstadion Stade de France ligt op 4 km afstand. De kamers hebben allemaal een dubbel bed en een enkel bovenbed, ook is er een opfrishoek in de kamer met een wastafel en spiegel. De toiletten en ruime douches bevinden zich buiten de kamers op elke etage. Met het openbaar vervoer reist u zonder overstappen naar het centrum van Parijs.

Ibis Budget Hotel Paris La Villette

Het Ibis Budget Hotel Paris La Villette is gelegen in het 19e arrondissement van Parijs en in de buurt van het Canal Villette. Alle kamers zijn voorzien van een dubbel bed en een enkel bovenbed met een eigen badkamer met douche en toilet. Gare de l’Est en Gare du Nord liggen dichtbij en zo zijn de beste attracties snel te bereiken. De Cité des Sciences is op ca. 10 minuten loopafstand en per metro bent u binnen ca. 15 minuten bij de Sacré Coeur.

Ibis Budget Hotel Paris Porte de Bagnolet

Het Ibis Budget Hotel Paris Porte de Bagnolet ligt in het oosten van Parijs. Het metrostation Gallieni ligt op vijf minuten loopafstand van het hotel. Tevens is er een groot winkelcentrum vlakbij gelegen. De kamers zijn voorzien van een dubbel bed en een enkel bovenbed met een eigen badkamer met douche en toilet.

Ibis Budget Hotel Paris Porte de Montmartre

Het Ibis Budget Hotel Paris Porte de Montmartre ligt in het noorden van Parijs, in de buurt van de Boulevard Périphérique en op slechts 10 minuten lopen van metrostation Porte de Saint-Ouen. Het voetbalstadion Stade de France ligt op 4 km afstand. De kamers hebben allemaal een dubbel bed en een enkel bovenbed met een eigen badkamer met douche en toilet. Het hotel biedt verder snackautomaten bij de 24-uursreceptie, bagageopslag en WiFi in de openbare ruimtes. Met het openbaar vervoer reist u zonder overstappen naar het centrum van Parijs, met bezienswaardigheden zoals de Champs-Élysées en de Eiffeltoren

Schoolreis Parijs Offerte


Themaprogramma Schoolreis Parijs: CKV Parijs, blik op kunst

In Parijs vind je de oudste, modernste en misschien wel de mooiste kunstmusea ter wereld. In de meeste kunstmusea kunnen wij voor schoolgroepen gratis entree verzorgen (tijdig aanvragen!), wel berekenen de meeste musea hiervoor een (klein) bedrag aan reserveringskosten.

Louvre: het bekendste museum ter wereld. Maak vooraf uw keuze uit de meer dan 200 zalen met ruim 30.000 tentoongestelde werken. Zonder themakeuze vooraf wordt het al snel een dwaaltocht door de rijke collecties westerse schilder- en beeldhouwkunst en (kunst)voorwerpen uit de Oosterse, Egyptische, Griekse, Etruskische en Romeinse oudheid. Wij reserveren voor uw schoolgroep gratis entree en kunnen desgewenst ook een rondleiding reserveren.

Musée d'Orsay: in de reusachtige voormalige stationhal van Gare d'Orsay, wordt de omvangrijke kunstcollectie uit de periode 1848 - 1914 tentoongesteld. Met natuurlijk de meesterlijke verzameling van impressionisten als Monet, Manet en Renoir. Wij reserveren voor uw schoolgroep gratis entree en kunnen desgewenst tevens een rondleiding reserveren.Schoolreis Parijs Museum

Le Centre Pompidou: in het meest bekende hedendaagse monument van de moderne en hedendaagse kunst van 1900 tot heden gepresenteerd. Naast de prachtige collectie is het gebouw met opvallende buisconstructies en roltrappen op zich al een bezoek waard. Voor schoolgroepen reserveren wij gratis entree.

Musée National Picasso: uitgebreide collectie voor een derde deel uit het nalatenschap van Picasso gevestigd in een fraai herenhuis in de Marais. Er zijn schilderijen, grafisch werk, sculpturen en keramiek van zijn hand uit verschillende stijlperioden te bewonderen. Voor schoolgroepen reserveren wij gratis entree.

Musée Rodin: in Hôtel Biron (een fraai 18e eeuws herenhuis waar Rodin de laatste jaren van zijn leven woonde en werkte) en de omringde tuin zijn de bekendste werken van de beroemde beeldhouwer te zien. Wij kunnen voor uw schoolgroep gratis entree aanvragen en desgewenst een rondleiding reserveren. Tevens zijn er workshops mogelijk.

Auvers-sur-Oise: met de aanleg van een spoorlijn tussen Parijs en dorpjes als Auvers (slechts zo'n 35 km ten noordwesten van Parijs) en Pontoise kwamen vele kunstenaars in de verleiding om naar deze pittoreske dorpjes te reizen. De overdaad aan onderwerpen (korenvelden, marktjes, heuvels en rotsen) hadden een grote aantrekkingskracht op schilders als Van Gogh en Cézanne, die er veelvuldig kwamen in de Auberge Ravaux (tegenwoordig bekend als het Van Gogh Huis). In het Chateaux d'Auvers is een unieke multimedia tentoonstelling ingericht: "Voyage au Temps des Impressionnistes." Een boeiende tijdreis door de ogen van de impressionisten.Themaprogramma Schoolreis Parijs: Natuur & Techniek

Cité des Sciences et de l'Industrie: in de voormalige abattoirs en veemarkt in het noordoosten van Parijs is o.a. één van de meest vooraanstaande wetenschaps- en technologie musea van Europa gevestigd. In het museum worden thema's als milieu, transport, communicatie, computertechnologie, gezondheid en ruimtevaart op verrassende wijze tentoongesteld. In La Géode worden door middel van het omnimax systeem films vertoond, die het gevoel geven alsof je zelf deel uitmaakt van de film.Programma Schoolreis Parijs

Muséum d'Histoire Naturelle: boeiend opgezet natuurhistorisch museum met als belangrijkste attractie "la Grande Galerie de l'evolution" gewijd aan de evolutie van het leven en de relatie tussen mens en natuur. Daarnaast is de Paleontologie Galerie met de dinosauriërs altijd één van de trekpleisters. In de Jardins des Plantes kunt u tenslotte een botanische wereldreis maken.

Les Egouts: de riolen zijn de verborgen ondergrondse wereld van Parijs met een lengte van ruim 2100 km. Dagelijks wordt er meer dan een miljoen m3 vuil water door de riolen afgevoerd. De riolen dragen de namen van de straten erboven. In Les Egouts ontdekt u de natte onderwereld van Parijs en ziet u de technieken die nodig zijn om het water af te voeren en te zuiveren.

Explor@dome: interactief, hightech museum waar wetenschap, zintuigen en kunst de leidraad zijn om door middel van fascinerende proeven verbazingwekkende ervaringen op te doen. Is het werkelijkheid of optisch bedrog? In ieder geval is het wetenschap op een leuke, speelse manier.

Les Coulisses de la Tour Eiffel: een boeiende rondleiding achter de schermen bij de beroemdste toren van Europa met o.a. een bezoek aan de machinekamer van de liften en de controle ruimte op de eerste etage.
Themaprogramma Schoolreis Parijs: Capitale de la Mode

Cité de la Mode et du Design: op de "Rive Gauche" werd in 2008 in de "Docks en Seine" een spectaculair nieuw mode en design centrum geopend. Op een oppervlak van 12.000 m2, verdeeld over drie niveaus, worden mode- en designwinkels, speciale ruimten voor modeshows, beurzen en exposities en het Franse Instituut voor de Mode (IFM) gevestigd.

Musée de la Mode de la Ville de Paris: met een keuze uit een collectie van meer dan 90.000 stukken worden in het museum (gevestigd in Palais Galliera) boeiende wisselende tentoonstellingen gegeven.

Musée de la Mode et du Textile: in het museum (onderdeel van het Louvre) wordt op thematische wijze de mode in heden en verleden gepresenteerd door wisselende expositie over bijvoorbeeld belangrijke couturiers.

Le Musée du Parfum: in het museum tegenover de Opéra doet de parfummaker van het eerste uur Fragonard (een paar!) van haar geheimen bij het maken van haar beroemde parfums uit de doeken. In het kleine museum maakt u een ontdekkingsreis naar heden en verleden van parfum.

Les Grands Magasins: een bezoek aan Galeries Lafayette (het enige warenhuis met beroemde designer labels als Armani, Chanel en Christain Lacroix), Printemps en La Samaritaine is niet alleen shoppen, maar is tevens een speurtocht naar de nieuwste modetrends.

Heeft u vragen?
Bel ons op 0412 - 481 000 of stuur ons een e-mail: info@europaspeciaalreizen.nl.

Teruggebeld worden?
Vul dan hieronder uw telefoonnummer in.